HTML

Látogatás Seattle-be

Friss topikok

Címkék

Archívum

Látogatás a Boeing repülőgép gyárba

2012.08.06. 00:48 Tivi55

Day 15 (július 31., kedd)

A mai nap a Boeing repólőgépgyár által szerevezett Seattle Factory Visit és a Future of Flight (http://www.boeing.com/commercial/tours/index.html)  jegyében telt el. Marcinak a szomszédban lakó Sam haverjával kiegészülve indultunk reggel 9.15-kor. Sikerült a 10 órás túrára beépülni. A mintegy 90 perces körút során a világ legnagyobb (térfogatra) épületében megtekintettük a Boeing 747, 777 és 787 típusok összeszerelését megtekinteni. A szerelőcsarnok méreteit jellemzi, hogy egyszerre folyik vagy 5 db 747-es és számos 777-es és 787-es szerelése. Még a legnagyobb 747-es picinek tűnik a hatalmas csarnokban, ahol egyébként nemcsak a törzset és a szárnyakat szerelik össze, de a futómű felszerelését követően az egyes gépeket ejtéses (!) próbának vetik alá. A 747-800 és a 787-es összes típusai már kompozit szárnnyal készül és a 787-es típusok törzse szintén kompozit anyagból készül. Ezt követően a Future of Flight kiállításon megnéztük a különféle hajtóműveket, az egyes típusok összehasonlítását, beleértve az Airbus típusokat is. Különösen a 787-es típusok (Dreamliner) törzsének és egyéb alkatrészeinek szállítására átalakított 747-es gép hatalmas mérete lenyügöző.

Az összesen 3,5 órás látogatást követően hazamentünk, Tomival elmentünk pizzát venni és a bolti pizza jelentős feljavítása után pizzát és sült csirkét ebédeltünk. A délután a kocsimosás és a holnap induló 3-napos kirándulás tervezésének és a szálloda foglalások jegyében telt el.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://seattle.blog.hu/api/trackback/id/tr124697385

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása